oma_anvia.png

KWH Mirka

Paikallinen kumppanuus, globaali ratkaisu

KWH Mirka on innovatiivisiin hiomatuotteisiin ja -järjestelmiin erikoistunut yritys, jonkamarkkinat ovat maailmalla ja jolla on omia toimipisteitä 17 maassa. Juuret ovat edelleen lujasti Pohjanmaalla, jossa toimii myös yhtiön pääkonttori.

Tieto- ja viestintäteknologia on valjastettu tukemaan KWH Mirkan kasvua ja kehitystä. Kun yritys haki ratkaisua yrityksen laatujärjestelmän kehittämiseen, dokumenttien hallinnan parantamiseen sekä sisäisen yhteistyön ja tiedonkulun tehostamiseen, kumppaniksi valittiin Anvia ja teknologiaksi Microsoft SharePoint 2010.

sitaatti.pngMeillä oli tilanne missä laatujärjestelmä, intranet ja dokumenttienhallinta toimivat erillään. Erityisesti dokumentinhallinnassa erilaiset käytännöt eri yksiköissä aiheuttivat ongelmia. Vaikka intranet ja laatujärjestelmä olivatkin sinänsä toimivia järjestelmiä, päätimme lähteä systemaattisesti luomaan ratkaisua, joka pystyisi yhdellä järjestelmällä palvelemaan näitä kaikkia”, kertoo KWH Mirkan Göran Westerlund.

 

Sharepoint-teknologia luonnollinen valinta

Hanke oli viitisen vuotta keskusteluasteella. Kun Microsoft julkaisi SharePoint 2010 -version, valinta oli teknologian osalta helppo.

sitaatti.pngSharePoint oli meille luonnollinen valinta, sillä Microsoftin teknologia on iso osa meidän arkeamme. SharePoint 2010 oli kehittynyt pisteeseen, jossa se kykenee tarjoamaan meille tarpeitamme vastaavat työkalut”, Westerlund sanoo.

 

Määrätietoinen suunnittelu avainasemassa

Anvian puolelta projektista vastannut Juhani Ventä korostaa suunnittelun merkitystä. ”Teknologian kehittyminen tarjoaa yrityksille valtavia mahdollisuuksia luoda kilpailuetua. Kulloiseenkin tilanteeseen parhaiten sopiva ratkaisu syntyy kuitenkin yhteispelillä, yhdessä suunnittelemalla. Toimittajan tehtävä on varmistaa, että informaatioarkkitehtuuri tukee organisaation toimintaa ja päämääriä.

 

Tieto ja parhaat käytännöt jakoon

KWH Mirka on saavuttanut sen, minkä monet yritykset näkevät haasteena:

sitaatti.pngUudessa ratkaisussamme tiedon jakaminen tehostaa toimintaa ja varmistaa laadun”, Göran Westerlund toteaa tyytyväisenä. ”Hyvän suunnittelun ansiosta järjestelmä on helppokäyttöinen ja luo meille läpinäkyvyyttä läpi koko organisaation. Eri maat voivat oppia toisiltaan, kun tieto ja parhaat käytännöt ovat helposti saatavilla ja jaettavissa. 900 työntekijäämme ympäri maailmaa voivat helpommin kommunikoida ja tehdä yhteistyötä.”

 

Kumppanuudessa keskeisintä ymmärrys

KWH Mirka korostaa heille tärkeitä arvoja kumppanivalinnassa: ”Anvia osaa kuunnella ja aidosti ymmärtää meidän tarpeita. Arvostamme sitä, että kumppanimme realistisesti ja rehellisesti kertoo, miten asiat kannattaa tehdä jotta päästään toivottuun lopputulokseen.”

sitaatti.pngOlemme saaneet positiivista muutosta aikaiseksi, ja budjetissakin pysyttiin. Suosittelen ehdottomasti Anviaa asiantuntijana ja kumppanina."

 

 

referenssi.png Lue Mirkan asiakastarina (pdf)