oma_anvia.png

Avecon

Aveconin IT-infrastruktuuri siirtyi pilveen

Talotekniikkaan liittyviä kokonaisuuksia suunnittelevan Aveconin koko IT-infrastruktuuri tuotetaan pilvipalveluna Anvian konesalista. Avecon halusi parantaa IT-ympäristönsä toimintavarmuutta uudemmalla teknologialla ja ostamalla palvelut yhdestä paikasta. Se halusi ammattilaisilleen joustavan kokonaisuuden, jonka turvin he voivat keskittyä suunnittelutyöhön. Anvia suunnitteli Aveconin IT-ympäristön täysin uusiksi tarjoamalla ratkaisuksi virtuaalista konesalia, Anvia Pilvisalia.

Avecon on vuonna 1989 perustettu suunnittelutoimisto, jonka työntekijät ovat pääosin insinöörejä.

sitaatti.pngHalusimme päästä hyödyntämään nykyaikaisempaa IT-infrastruktuuria. Teemme talotekniikkaan liittyviä suunnitelmia, kuten LVIA- ja sähkösuunnitelmia, usein hyvinkin mittaviin rakennushankkeisiin. Suuret CAD-tiedostot muodostavat noin 80  prosenttia datastamme, ja IT:n vikatilanteet pysäyttävät pahimmillaan työnteon. On ensiarvoisen tärkeää, että palvelinten, tallennuksen sekä tietoliikenteen suorituskyky ja toimintavarmuus ovat jatkuvasti korkealuokkaisella tasolla”, sanoo Aveconin toimialajohtaja Teuvo Hautaniemi.


Johtavaa teknologiaa ja paikallista palvelua

Anvia on toteuttanut jo aiemmin Aveconin Office365- ja tietoliikenneratkaisut.

sitaatti.pngAnvialta ehdotettiin nykyaikaista ja toimintavarmaa tapaa ostaa koko IT-infrastruktuurimme palveluna. He tekivät meille kartoituksen jälkeen ehdotuksen, jossa virtualisointi ja joustavuus on viety pitkälle”, kertoo Hautaniemi.

Arvostamme sitä, että he ovat paikallinen toimija. Aveconin Vaasassa, Pietarsaaressa, Seinäjoella ja Kokkolassa sijaitseviin toimipisteisiin rakennettiin vierasverkon lisäksi tehokas langaton verkko. Tietoliikenteen suorituskykyä lisättiin. Kaikista aluetoimistoista pääsee pilvipalvelun avulla Anvian konesalissa sijaitseviin järjestelmiin, tiedostoihin ja dataan kätevästi myös suojatun VPN-yhteyden kautta”, sanoo Hautaniemi.

Toteutamme talotekniikansuunnitelmia yhä laajempiin hankkeisiin, kuten Vaasan ammattikorkeakoulun saneeraukseen ja Vaasan keskussairaalan Y-rakennukseen. Projektit ja käsiteltävät tiedostot ovat yhä suurempia.

sitaatti.pngSuunnittelimme Aveconille konesaliratkaisun sekä verkon, jossa on riittävästi tehoa ja vikasietoisuutta. Fyysinen palomuuri korvattiin virtuaalisella. Virtuaalipalvelimet ovat konesalissamme jaetulla alustalla, joka antaa toimintavarmuutta sekä joustavuutta.  Langaton verkko tehtiin palveluna niin, että työntekijät pääsevät sinne omilla tunnuksillaan tietoturvallisesti mistä vain”, sanoo Anvian yhteyspäällikkö Kai Koskinen.


Käyttöönotto sujui kiitettävästi

Projekti käynnistyi lokakuussa 2014.

sitaatti.pngRakensimme uuden ratkaisun vanhan rinnalle valmiiksi, ja siirsimme palvelut joustavasti konesaliimme. Sisällytimme kokonaisuuteen myös palvelinympäristön valvonnan, datan varmistuksen ja ohjelmistojen lisensoinnin. Halusimme toteuttaa projektin häiritsemättä Aveconin ammattilaisten töitä”, kertoo Koskinen.

Projektin läpivienti sujui kiitettävästi ja käyttöönotosta annan arvosanaksi täyden kympin. Anvia toteutti käyttöönoton erittäin ammattimaisesti jokaisella paikkakunnalla. Yhteistyömme sujui hyvin, ja koko projekti vietiin läpi ilman  liiketoimintaamme haittaavia käyttökatkoja”, sanoo Hautaniemi.

sitaatti.pngAnvian asiantuntijat ovat osaavia ja palvelualttiita kavereita, joilta saa tarpeen vaatiessa nopeasti apua. Arvostamme sitä, että saamme tehdä yhteistyötä paikallisen toimijan kanssa, jonka tekijät tunnemme”, sanoo Hautaniemi. IT-infrastruktuurimme tuotetaan nyt 100-prosenttisesti Anvian konesalista.

Lisätietoja: Kai Koskinen, puh. 044 451 6609, kai.koskinen@anvia.fi

referenssi.png Lue Aveconin asiakastarina (pdf)