oma_anvia.png

Anvia Ruutu info-tv-ratkaisu kouluille

Anvia Ruutu info-tv kouluille

Kerro kaikille tärkeistä asioista

Anvia Ruutu info-tv:llä tavoitat koko koulun nopeasti häiritsemättä oppitunteja. Markkinoiden helppokäyttöisimmällä järjestelmällä voidaan eri tiloissa näyttää erilaista sisältöä. Esimerkiksi opettajanhuoneessa ja koulun käytävillä oppilaille voi näkyä aivan erilaiset tiedotteet.

Jokainen voi olla sisällöntuottaja

Sisältö on itse päivitettävissä helppokäyttöisellä Anvia Ruutu hallintaohjelmistolla. Opettajat ja muu henkilökunta pääsevät helposti muokkaamaan tarvittavat tiedot selaimella – tieto kulkee nopeasti ilman välikäsiä. Oppilaskunta voi pitää huolta koulun info-tv:n sisällöstä ja päivittämisestä omalta osaltaan. Info-tv:ssä voidaan esittää kuvaamataidon tai tietotekniikan opiskelun tuloksena syntyneitä videoita.

Järjestelmän käyttö voidaan aloittaa yhdellä näytöllä ja laajentaa yksi kerrallaan koko kunnan kouluihin. Käyttöoikeuksilla voidaan hallinta jakaa eri yksiköihin ja toisaalta tiedottaa keskitetysti. Voit vaihtaa sisällöt milloin tahansa ja myös ajastaa sisällöt kellonaikojen mukaan.

Anvia Ruutu nielee kaikki tarvitsemasi sisällöt

Anvia Ruutu mediasoittimen mallista riippuen näytöillä voidaan esittää kuvia, videoita, www-sivuja, ja Flash-animaatioita. Esityksiä voidaan luoda millä tahansa siihen tarkoitetulla ohjelmalla, ja käyttää Anvia Ruutu-järjestelmässä. Kaikki sisällöt voidaan ajastaa etukäteen toistettavaksi haluttuna ajankohtana.

Anvia Ruudun sisältötyypit

Anvia Ruutu mediasoittimen mallista riippuen näytöillä voidaan esittää kuvia, videoita, www-sivuja, ja Flash-animaatioita. Esityksiä voidaan luoda millä tahansa siihen tarkoitetulla ohjelmalla, ja käyttää Anvia Ruutu-järjestelmässä. Kaikki sisällöt voidaan ajastaa etukäteen toistettavaksi haluttuna ajankohtana.

Mediasoitin toistaa yleisimmät kuva- ja videoformaatit (kuvat, kuvasarjat, teksti- , kokous- ja hinnastopohjat, videot, www-sivuja, RSS-syötteitä, Flash-animaatioita jne.).

Sisältö Kuvaus
Tekstit Tekstityökalulla voidaan lomakkeen kentät täyttämällä luoda organisaation brändin mukaisia sisältöjä valmiiksi luotuihin pohjiin.
Kuvat Kuvia voidaan luoda millä tahansa siihen tarkoitetulla ohjelmalla (esim. InDesign, Photoshop, Illustrator). Kuvat voivat olla pysty- tai vaakasuuntaisia. Suositeltava koko kuville on 1920 x 1080 px, resoluutiolla 72 dpi. Suuremmalla resoluutiolla tehdyt kuvat järjestelmä skaalaa automaattisesti näytön kokoiseksi. Liian pienellä resoluutiolla tehdyt kuvat jättävät ruudulle mustat reunat. Näytöille tarkoitetuissa materiaaleissa värit toistuvat parhaiten RGB -asetuksilla.

Kuva tulee tallentaa muotoon JPEG tai PNG (.jpeg toimii parhaiten kun kyseessä on pelkkää kuvaa, .png kun kyseessä on sekä kuvaa että tekstiä).

- 1920 x 1080px, 72dpi
- värit RGB
- formaatti JPEG tai PNG

Videot Resoluutio 1920 x 1080 px (1080p)
- Formaatit MPEG2, MPEG4, h264 MAX bitrate 54 Mbps
(.avi, .mkv, .mov, .wmv, .mpg, .m4v)
- Audio mp3, videon ääni tulee normalisoida. Suositus
videon keskiäänelle -18dB ja maksimiäänelle -9dB
Hinnasto Hinnasto- ja ruokalistatyökalut on tehty erityisesti ravintoloiden ja kahviloiden päivittäisiin tarpeisiin. Voit unohtaa tuhruiset liitutaulut ja hankalasti vaihdettavat kalliit printit tai tarrat.
RSS RSS-syötteillä voidaan automatisoida sisältöjen lisäämistä infonäytöille. Syötteinä on saatavilla esimerkiksi uutisia, säätietoja, julkisen liikenteen aikatauluja, lounaslistoja ja tapahtumia. Yrityksen omista järjestelmistä voidaan tuoda esimerkiksi myymäläkohtaiset tarjoukset tai intranetistä sisäiset tiedotteet.
HTML Voit näyttää haluamaasi nettisivua yrityksesi tai yhteistyökumppanisi verkkopalvelimelta.
SOME Tuo näkyviin Facebook, Instagram tai Twitter sisällöt. Automatisoi ylläpitoa.
Stream

Suoratoisto eli streamaus on internetin verkkosisällön sisältöpalveluiden lataamis- eli tiedonsiirtotapa. Suoratoistoinen materiaali voi tulla valmiista tiedostosta tai se voidaan luoda reaaliaikaisesti esimerkiksi koulun tapahtumasta livekonsertista tai web-kamerasta.

Flash Voit näyttää Flash-tekniikalla tehtyjä sisältöjä.
Animaatiot Uudella animaatio-työkalulla asiakkaamme voivat luoda rajattomat määrät erilaisia pohjia, joissa tekstikentät, kuvat, hinnat, ja muut elementit vaihtuvat ja liikkuvat ennalta määritellyn pohjakuvan tai -värin päällä. Pääkäyttäjä voi esimerkiksi luoda ketjun ilmeen mukaisen pohjakuvan, määrittää helposti sille tuotavan tuotekuvan, otsikon, ja vaikkapa esittelytekstin kohdat, sekä vaihtoefektit ja esitysajan. Toimipisteen käyttäjä lisää haluamansa kuvat ja tekstit valmiin pohjan päälle, ajastaa esityksen näkyväksi vaikkapa lokakuun ajaksi, ja lähettää yhdellä klikkauksella animoidun materiaalin näytöille.
Näytöt

Anvia Ruudun kaveriksi sopii mikä tahansa HDMI-liitännällä varustettu näyttöAnvia Ruutu -laitteiden kanssa voidaan käyttää mitä tahansa HDMI-liitännällä varustettuja näyttöjä ja videotykkejä.

Ammattikäyttöön tarkoitetut Anvia Ruutu-näytöt ovat kirkkaita, kestäviä, ja tarkoitettu 16/7 tai 24/7-käyttöön. Näyttöjen koot vaihtelevat 17-tuumaisista pöytänäytöistä 72-tuumaisiin jättiscreeneihin. Näytöt voidaan asentaa pystyyn tai vaakaan. Näyttöjä löytyy kaikkiin käyttötarkoituksiin sekä sisä- että ulkokäyttöön, myös translektiivisina ikkunanäyttöinä, iskusuojattuina, ja asiakkaan värein koteloituna.

Saman sisällön jakaminen useampaan näyttöön

anvia_ruutu_info-tv_koulu_catline.jpgHaluatko näyttää info-tv:n sisältösi useammassa näytössä yhdellä ainoalla kuukausimaksua? Se on mahdollista. Kouluissa ja terveyskeskuksissa käytetään usein kustannustehokasta ratkaisua, jossa yhden mediapäätelaitteen sisältö jaetaan useisiin näyttöihin. Kaikissa näytöissä näkyy tällöin sama sisältö.
 
Catline -sarjan HDMI-laajentajilla jaat ja siirrät HD-tasoisen kuvan ja äänen lähiverkon kautta jopa 127 näyttöön. Catline -extenderit käyttävät koulun olemassa olevaa lähiverkkokaapelointia ja edistyneen multicast-tekniikan ansiosta muu verkkoliikenne ei häiriinny. Asennus on todella yksinkertainen.

Oma tv-kanava koko koulun antenniverkkoon

Anvia Ruudulla toteutettu digitoteemi on etähallittavaHaluatko, että info-tv:si olisi mahdollista nähdä jokaisessa koulun televisiossa ilman erillisiä päätelaitteita? Koulusi infokanava tulisi näkyviin, kun television käynnistää ja kanava näkyisi normaalisti television kanavaluettelossa.

TV-kanava luodaan koulun antenniverkon alkupäässä antenniverkkokohtaisesti. Anvia Ruutu päätelaite asennetaan tällöin kiinteistön antennijakamoon. Samaan yhteyteen liitetään myös modulaattori. Modulaattorilla mediasoittimen kuva- ja äänisignaalista muodostetaan televisiokuva, joka liitetään muiden kanavien joukkoon. Antenniverkoon voidaan moduloida yksi tai useampi infokanava.

Anvia Ruutu päätelaitteena normaalisti ARV400. Jos infokanavalla halutaan näyttää livekuvaa oman videokameran kautta esimerkiksi koulun tapahtumista käytetään päätelaitetta ARV300.