oma_anvia.png

ASUS ZenBook UX305

Ensimmäisenä Anvian Testipenkkiin valikoitui ASUS ZenBook UX305. Tämä kannettava on niin kutsuttu Ultrabook, joka tarkoittaa sitä, että sen tulisi olla ohut, nopea sekä energiatehokas. Testipenkissä selvitimme, kuinka hyvin UX305 täyttää nämä vaatimukset.

ASUS ZenBook UX305 on tulitikkuaskiakin ohuempi – vain 1,2 cm paksuinen. Painoa koneella on ainoastaan 1,2 kg ja sen ulkokuori on mattapintaista metallia, joka antaa laitteesta laadukkaan ja lujatekoisen ensivaikutelman. 13,3 tuumaisessa näytössä on IPS-paneelin ansiosta laaja katselukulma, minkä vuoksi sitä on miellyttävää katsoa viistostakin ilman, että värit haalistuisivat. Näyttö on tarkka ja resoluutioltaan 1920x1080 (Full HD). Näppäimistöllä kirjoittaminen sujuu jouhevasti ja kosketusalusta oli iloksemme niin suuri, ettei käytössä muuta hiirtä kaipaa. Näytön yläpuolelta löytyy HD-kamera videokeskusteluita varten.

ASUS ZenBook UX305 on täysin äänetön kannettava. Tämä johtuu siitä, että Intelin valmistama kuudennen sukupolven suoritin (Intel Core M) toimii ilman hurisevaa tuuletinta. Testissä kannettava olikin hiirenhiljaa. Koneessa on 8 gigatavua sisäistä muistia ja 128 gigatavun SSD-kiintolevy, joka on perinteisiä kiintolevyjä huomattavasti nopeampi. Eron huomaa kun avaa läppärin kannen ja kone on heti käyttövalmis ilman turhaa odottelua.

Akku kesti testikäytössä yli 7 tuntia koneen ollessa yhteydessä langattomaan verkkoon. Kannettavassa on myös uudella teknologialla varustettu 802.11ac-verkkokortti, jonka nopeus kipusi testikäytössämme Anvian kiinteällä laajakaistalla kevyesti yli 200 megan. Ohueksi koneeksi tässä kannettavassa on monipuoliset liitännät. Koneen sivuista löytyy yhteensä 3 USB-porttia lisälaitteita varten. Sivusta löytyy muistikortinlukijan ja kuulokeaukon lisäksi micro–HDMI-portti, jolla kannettavan voi yhdistää muun muassa televisioon tai erilliseen näyttöön.

ASUS ZenBook UX305 on kokonsa myötä erinomainen valinta liikkuvaan elämäntapaan. Poikkeuksellisen tyylikkäästi muotoiltua konetta on ilo käyttää ja sen tehot riittävät hyvin esimerkiksi työ- ja opiskelukäyttöön.

Testipenkin tulos on, että ASUS ZenBook UX305 on todellinen Ultrabook!

Tatu Aitoaho
Myyjä, Anvia Vaasan myymälä

Kuinka voimme palvella?

Asiakaspalvelu

(06) 411 3300

Tekninen tuki

Tekninen tuki palvelee sinua arkisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 10-15.


Myymälöiden aukioloajat