oma_anvia.png

E-faktura

E-fakturan är miljösmart!

E-fakturan är det enklaste sättet att betala fakturor på. Den kommer direkt till din internetbank där den är enkel att godkänna och betala. Du kan spara fakturan, skriva ut den eller lämna den för arkivering i din bank. E-fakturan kan även betalas automatiskt på förfallodagen.

Vill du ha din faktura i elektronisk form?

Vill du få din faktura från Anvia i elektronisk form, som e-faktura? När du övergår till elektronisk fakturering behöver du inte längre öppna kuvert eller knappa in referensnummer. Betalningen och arkiveringen sker automatiskt i din internetbank.

Om du för tillfället får dina fakturor via e-post, lönar det sig att gå in i din egen internetbank och ingå ett avtal om e-faktura. Då får du i fortsättningen e-fakturan direkt till din internetbank.

Hur gör jag för att byta till e-faktura?

För bytet krävs en dator eller mobil enhet med internetuppkoppling och ett användarkonto i din banks internetbank.

Man får tillgång till tjänsten genom att logga in i den egna internetbanken och ingå ett avtal om förmedling av Anvia Abp e-fakturor enligt ifrågavarande banks anvisningar. För att kunna ingå e-fakturaavtal krävs referensnumret från den senaste fakturan du fått från Anvia. När du ingår avtal i internetbanken, kan du själv välja om du vill godkänna varje enskild räkning eller om fakturorna får debiteras från ditt konto automatiskt på förfallodagen.

Banken sänder avtalsuppgifterna till Anvia och därefter sänds fakturorna direkt till kundens internetbank.

Vad ska man göra med fakturan och betalningen?

När e-fakturan har sänts till internetbanken kan du kontrollera fakturan genom att öppna länken. Vid behov kan du skriva ut fakturan på papper. Om fakturan förblir obetald på förfallodagen kan du själv betala fakturan vid en senare tidpunkt. Fakturorna sparas i internetbankens arkiv under den tid som banken har angett i sina direktiv.

Om du av någon anledning vill återgå till pappersfakturor, kan du när som helst säga upp avtalet om e-fakturering i din egen internetbank. Banken meddelar om uppsägningen direkt till Anvia.

Hur kan vi hjälpa?

Kundtjänst

(06) 411 3300

Teknisk support

Tekniska supporten betjänar dig vardagar 8–21 och lördagar 10–15.


Se öppettider i butikerna