oma_anvia.png

När fibern kommer till huset

 

På denna sida får du anvisningar för att förbereda dig för att ta emot en fiberanslutning och framförallt får du veta vilka möjligheter du har när du har en  fiberanslutning i ditt hem.

 

Beakta detta:

1. Före fiberanslutningen kopplas

Säkerställ elförsörjningen
Innan fiberanslutningen levereras till ditt hem finns det en del du bör beakta för att snabbt kunna ta i bruk anslutningen. I samband med att anslutningen levereras till ditt hem levereras även en fiberterminalapparat som i allmänhet placeras i det tekniska rummet i hemmet. Apparaten behöver el, så du säkerställer väl elförsörjningen i det rum där apparaturen placeras.

 laitteet.jpg
I bilden ser du den utrustning som levereras till det tekniska rummet i ditt hem i samband med att fiberanslutningen levereras. Till vänster en fiberterminal och till höger ett skarvuttag (Fibox) till fiberjordkabel.

Fundera redan nu om det börjar bli dags att förnya datatrafiknätet i ditt hem
Innan fiberanslutningen inkopplas är det bra att fästa uppmärksamhet även vid fastighetsnätet i hemmet. Fundera även på hur och i vilket rum du nu och i framtiden vill använda din fasta anslutning. Fastän en fast anslutning kan spridas trådlöst i hemmet får man alltid högre hastighet med en förbindelse som kommer direkt ur väggen.

Vi kommer gärna hem till dig och kartlägger i vilket skick fastighetsnätet i ditt hem är och vid behov förnyar vi fastighetsnätet. Fråga mer om granskning och förnyelse av fastighetsnät från vår kundtjänst.

2. Efter att fiberanslutningen kopplats

 

anvia_laajakaista_tuhti.jpg

Bredband

Efter att fiberanslutningen kopplats kan du beställa ett superbredband till ditt hem, Anvia Bredband Rejäl. Snäppet rejälare Anvia Bredband Rejäl erbjuder rejälare med innehåll till rasande förmånligt pris. Med denna fasta uppkoppling får du en skjuts ut på internet med rasande fart och förbindelsen fungerar utan avbrott fastän alla familjemedlemmar använder den samtidigt. Välj 100 mega med en gång och dina grannar kommer att darra av avund. 

 

 

 

Trådlöst Anvia Bredband

Du vidgar enkelt Anvia Bredband Rejäl till ett trådlöst nät som täcker hela hemmet. Ett abonnemang räcker alltså till för hela familjen och för all utrustning. Kontakta oss, vi berättar gärna hur du gör ditt hem trådlöst.

Langatonkoti.jpg

kanavapaketit.jpg

Tv-tjänster

Du kan fortfarande se och abonnera på alla välbekanta kanaler och kanalpaket. Bekanta dig med det digra kanalutbudet för kabel-tv. 

Med fiber får du alltså...

- en internetuppkoppling på upp till 250 mega
- ett stort utbud av tv-kanaler med utmärkt bildkvalitet
- störningsfri telefoni och videosamtal
- underhållnings- och speltjänster
- övervakningstjänster som främjar säkerheten i hemmet
- trevligare och smidigare distansarbete
- i framtiden tjänster för vård och omsorg
- högre värde på fastigheten

medium_Huvaksi kodille.png

 

 

 

 

Hur kan vi hjälpa?

Kundtjänst

(06) 411 3300

Teknisk support

Tekniska supporten betjänar dig vardagar 8–21 och lördagar 10–15.


Se öppettider i butikerna