oma_anvia.png

Anvia Fiberanslutning

Precis som din kropp behöver även ditt hem fiber

Anvia Fiberanslutning är den modernaste och effektivaste datauppkopplingen du kan få till ditt hem. Den nya generationens fiberuppkoppling möjliggör tv-bild av toppkvalitet, nästan obegränsad hastighet och nya tjänster till ditt bredband i framtiden – alla telekomtjänster kommer till ditt hem via en enda anslutning. Om du bor i ett område där det finns Anvias kabel-tv får du även kabel-tv-anslutning till ditt hem via Anvia Fiberanslutning.

 

Fiberanslutning är en lönsam investering för framtiden. Eftersom den är en framstegsvänlig, tillförlitlig och långvarig lösning höjer den värdet på din fastighet. Anvia Fiberanslutning gör det även möjligt att använda framtida tjänster inom t.ex. vård och omsorg. Dessutom är den tillförlitliga uppkopplingen en säker lösning för övervakningstjänster som gör hemmet tryggare.

 

Fiberanslutning till nybyggen

Anvia bygger fibernät ända till hemmen i alla nya bostadsområden. 

 

Fiberanslutning till andra områden

Vill du ha en fiberanslutning till ditt hem? Nu kan du själv påverka om optofibernät ska byggas ända till hemmen i ditt bostadsområde. Vi beaktar mängden intresserade i olika bostadsområden då vi planerar fibernät. Slutliga byggbeslut tas för områden där tillräckligt många vill ha fiber till sitt hem.

 

Klicka på bilden nedan om fiber fascinerar dig och kolla om du kan få Anvia Fiberanslutning till din adress. Du kan lämna en anbudsbegäran eller meddela om ditt intresse!
 

kuitu.png Jag är intresserad av optofiber
 

 

Leverans av fiberanslutning

Leveransen av fastighetsanslutningen omfattar planering av det avsnitt av anslutningen som ligger utanför tomten och teknisk apparatur såsom kablar och skarvstycken, installation av kabel och koppling till det allmänna telenätet. En Anvia Fiberanslutning kan byggas med parkabel med metalledningar, med fiberkabel eller med koaxialkabel eller med en kombination av dessa, beroende på byggnadssätt i området.  

talo.jpg

  1. Kopplingsställe för inomhusnät: dragningen av kabel för inomhusnätet i fastigheten avslutas inne i fastigheten vid ett centraliserat kopplingsställe. Huskabeln dras till kopplingsstället och kopplas.  
  2. Installationsrör: jordkabeln installeras i installationsröret
  3. Ett anslutningsställe som Anvia fastställt: vid tomtgränsen ett ställe från vilken installationsröret och kabeln dras till fastigheten.
  4. Anvias leveranspunkt: fördelar- eller stolpskåp, dit fastighetsanslutningen kopplas.

 

 

Hur kan vi hjälpa?

Kundtjänst

(06) 411 3300

Teknisk support

Tekniska supporten betjänar dig vardagar 8–21 och lördagar 10–15.


Se öppettider i butikerna