oma_anvia.png

kentta620x345.png

SJK:n ja Anvian stadionprojekti saatiin maaliin

SJK rakensi uudelle stadionille digitaalisia kävijäkokemuksia Anvian kanssa. Anvia toimittaa Seinäjoelle kesäkuussa valmistuneen jalkapallostadionin tietoliikenne- ja it-palvelut.

sitaatti.png Rakensimme asiakkaan tarpeita vastaavan kiinteän langattoman verkon ja massiiviset tietoliikenneyhteydet, Anvian yrityspalveluiden liiketoimintajohtaja Timo Ranta kertoo.

Anvian ja Seinäjoen jalkapallokerhon 10 vuoden sopimus sisältää lähiverkon ja tietoliikenneyhteyksien lisäksi mm. palvelimet. Stadionin sisällä olevat infonäytöt toteutetaan Anvian Ruutu -tuotteella, ja Anvian tytäryhtiö Anvia Securi toimittaa stadionin lukitus- ja turvajärjestelmät.


Verkossa on tilaa

Stadionille mahtuu jalkapallo-otteluihin noin 6 000 ja konsertteihin, messuille ja muihin tapahtumiin noin 10 000 henkeä. Rannan mukaan verkossa riittää tilaa kaikkien kävijöiden sähköposti- ja some-viesteille.

sitaatti.png Langaton kiinteä verkko ei tukkeudu samalla tavalla kuin mobiiliverkko, koska sen kapasiteetti on paljon isompi, Ranta sanoo. Langaton stadionverkko on erittäin kattava, tukiasemia tulee olemaan riittävästi huomioiden isoimmatkin tapahtumat.


Omat verkot eri käyttäjille

Eri käyttäjäryhmille rakennetaan erilliset verkot. Esimerkiksi media saa oman verkkonsa, samoin stadionin henkilökunta. Järeää ICT-infraa pystytään hyödyntämään niin, että myös tilapäisille käyttäjille, kuten messujen näytteilleasettajille, voidaan luoda nopeasti oma verkko.

sitaatti.png Verkon käyttöönotto on helppoa, koska kokoamme tapahtumajärjestäjien tarvitsemat ICT-palvelut valmiiksi paketeiksi, Ranta kertoo. 


Uudenlaisia palveluja

Anvia kehittää stadionille tulevia digitaalisia palveluja yhdessä asiakkaansa, stadionin operatiivisesta liiketoiminnasta vastaavan W-Media & Managementin kanssa. Anvian paikallisuus on W-Media & Managementin toimitusjohtaja Jarkko Mäkelän mukaan etu. Koska yritys toimii Seinäjoella, tukipalvelut ovat lähellä. Toimivat verkkoyhteydet ovat kivijalka, jonka varaan digitaaliset palvelut rakennetaan.

sitaatti.png Suunnittelemme esimerkiksi applikaatiota, jonka avulla katsojat voivat tilata ruokaa ja juomaa valmiiksi taukoa varten jo pelin aikana, Mäkelä kertoo.
 
Kesäkuussa valmistunut Seinäjoen stadion on SJK:n kotistadion. Siellä pidetään myös konsertteja. 

omaspareena_620.jpg

 

Lisätietoja: Timo Ranta, 044 411 4004, timo.ranta@anvia.fi