oma_anvia.png

Malvialalle toiminnanohjaus Anvian pilvipalveluna

Kotimainen perheyritys Malviala halusi yhtenäistää koko organisaationsa toiminnanohjauksen. Anvian asiantuntijat toteuttivat yritykselle uudistuksen nopealla aikataululla ja joustavalla pilvipalvelumallilla. Leivonnaisia valmistavan Malvialan arvot rakentuvat kotimaisuuteen ja paikallisuuteen sekä tehokkuuteen ja toimintavarmuuteen. Näitä arvoja heille tarjosi myös Anvia.

Vuonna 1969 perustetun Malvialan pääkonttori sijaitsee Kuopiossa, ja konsernin vuoden 2015 liikevaihto kasvoi Cookieland-yritysoston myötä lähes 15 miljoonaan euroon. Malviala- konserniin kuuluu piirakoita, donitseja ja tippaleipiä valmistava Malviala sekä pikkuleipiä ja marenkeja Ylistarossa valmistava Tasangon Herkkutuote. Töysäläinen puolestaan valmistaa Töysässä korppuja, piparkakkuja ja vohveleita.

sitaatti.pngHalusimme yhtenäistää prosessejamme ja toimintaamme, ja päätimme yhdistää kaikki yhtiöt saman toiminnanohjauksen piiriin Malviala-konsernin alle. Meillä oli Visma Nova -toiminnanohjauksesta eli erp-järjestelmästä hyviä kokemuksia Tasangon Herkkutuotteessa. Valitsimme sen yksiköidemme toiminnanohjausjärjestelmäksi Anvian toteuttamana pilvipalveluna”, sanoo Tasangon Herkkutuotteen kehityspäällikkö Pirkko Perttu. ”Haluamme palvella asiakkaitamme yhä tehokkaammin ja laadukkaammin.”


Asiakkaalle räätälöityä palvelua

Malviala-konsernin suurimmat asiakkaat ovat elintarvikealan tukkuliikkeitä, ja tuotanto pyörii esimerkiksi Töysän yksikössä jopa vuorokauden ympäri. Konserni on tehnyt mittavia  investointeja tehokkaisiin ja edistyksellisiin tuotantolinjoihin. Yhtiöiden palveluksessa on noin 55 vakituisen työntekijän lisäksi kausityöntekijöitä. Valmistettavia tuotteita on useita  kymmeniä. Anvia Nova -pilvipalveluna tuotettavan yhtenäisen toiminnanohjauksen käyttö alkoi vuonna 2014.

sitaatti.pngPääsimme noin kuukaudessa sisään toiminnanohjaukseen. Anvian asiantuntijat kävivät jokaisella paikkakunnalla opastamassa henkilöstöämme sen käyttöön. Heidän palveluasenne ja osaaminen ovat olleet meille erittäin arvokkaita. He ovat tehneet hyväksemme paljon töitä, ja heidät on saanut aina nopeasti kiinni”, korostaa Perttu.

Toiminnanohjauksesta kertyvä data tallennetaan ja varmistetaan päivittäin. ”Meille on hyvin tärkeää, että datamme sijaitsee Anvian kotimaisessa konesalissa. Yhteydet toimivat tehokkaasti ja ympäristömme on tietoturvallinen”, sanoo Perttu. ”Anvia suunnitteli kokonaisuuden niin, että voimme lisätä erp:iin vaivattomasti myös uusia yksiköitä. Meidän ei tarvitse huolehtia päivityksistä eikä ylläpidosta.”


Malvialalle merkittäviä hyötyjä

Toiminnanohjaus toimii tehokkaasti kaikissa Malvialakonsernin toimipaikoissa, ja tukipalvelut hoituvat nyt yhdestä palvelupisteestä. ”Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä asiakkaamme  kanssa, eikä heidän tarvinnut hankkia omia palvelimia toiminnanohjaukseen”, kertoo Anvian yhteyspäällikkö Päivi Vattulainen.

sitaatti.pngToteutimme heidän toiminnanohjaukseen runsaasti toimintoja, kuten räätälöintiä vaativat integraatiot asiakkaiden sähköisiin tilaus- ja laskutusjärjestelmiin sekä keräilyjärjestelmiin. Logistiikan pitää olla tehokasta ja toimitusten pitää lähteä nopeasti. Tarjoamme heille aktiivista ohjausta järjestelmän kehittämiseen.”

sitaatti.pngErp:in toimintavarmuus on ollut korkealuokkaista ja se on toiminut tehokkaasti ajasta sekä paikasta riippumatta. Olemme kyenneet tehostamaan yhteistyötä koko konsernin laajuisesti nyt kun kaikkien käytössä on sama ohjelmisto. Kustannustehokkuus on parantunut, ja kirjanpitokustannukset ovat laskeneet selvästi”, kertoo Perttu. ”Tarvittavat tiedot löytyvät nyt muutamalla klikkauksella yhdestä paikasta, ja liiketoiminnan läpinäkyvyys on noussut uudelle tasolle.”

sitaatti.pngAnvia on kyennyt ratkomaan toiminnanohjaukseemme liittyvät haasteet muutaman tunnin sisällä, ja järjestelmä tuottaa myös automaattisia ilmoituksia mahdollisista vikatilanteista”, sanoo Perttu. ”Meillä on heidän kanssa käynnissä myös sähköiseen arkistointiin liittyvä pilotointi.”

Anvia on toimittanut asiakkailleen Visman toiminnanohjausjärjestelmiä jo vuodesta 1995 lähtien.

Lisätietoja: Päivi Vattulainen, puh. 0500 362 057, paivi.vattulainen@anvia.fi